Blijf als bewoner in contact met familie en vrienden buiten - BeeldBuddy

[#if coverImage??]
  [#if coverImage?is_hash]
    [#if coverImage.alt??]
      ${coverImage.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]

Blijf als bewoner in contact met familie en vrienden buiten

Kinderen en kleinkinderen worden op dit moment uit het leven van bewoners van zorginstellingen gescheurd

Verzorgingshuizen zijn gesloten. Ook tehuizen voor gehandicapten zijn dicht.  Dat was de realiteit in de eerste Corona-golf. Voor sommige verzorgingstehuizen gaat het voor een deel weer die kant op. Als bewoner toch in alle rust een uur in privacy doorbrengen met familie en vrienden?  BeeldBuddy maakt dit virtueel mogelijk. Het is meer dan beeldbellen via een telefoon. En het ontlast de zorgmedewerkers.

Contact verbroken

Door de sluiting van verzorgingshuizen  of afdelingen van verzorgingstehuzien, is het contact tussen veel inwoners en het thuisfront, familie, vrienden en kennissen verbroken. Contact dat ontzettend belangrijk is. Sommige bewoners zijn in staat om zelfstandig te bellen of  te beeldbellen. Sommigen kunnen alleen met hulp van een verzorgende beeldbellen via een klein telefoonschermpje.  Dit is niet ideaal en kost ook veel tijd van verzorgenden.

Met name het ontbreken van de mogelijkheid om privé een wat langere tijd met elkaar te besteden is lastig en kan leiden tot eenzaamheid.

BeeldBuddy herstelt mogelijkheid privécontact gedurende een half uur of langer

Met BeeldBuddy is het mogelijk om langer op een natuurlijke manier met iemand te praten. De persoon in het verzorgingstehuis ziet de persoon thuis groot in de thuisomgeving. Dus niet zoals bij videobellen als een gezicht dat meestal maar half voor de camera komt.

Hoe BeeldBuddy werkt

De BeeldBuddy is een groot beeldscherm op wieltjes met een goede camera, microfoon en luidspreker. Een klein computertje bestuurt het geheel.

De verzorgende zet het beeldscherm op de kamer van de bewoner, selecteert de contactpersoon en kan verder gaan met ander werk.

De contactpersoon kan via een website-app selecteren wie met de bewoner kan praten. Via een videoverbinding kan vervolgens langdurig (half uur of een uur) met elkaar worden gepraat. Of niet. Soms is bij elkaar zijn voldoende.

Waar werkt BeeldBuddy?

Het eerste werkende exemplaar van de BeeldBuddy is klaar. We zoeken nu naar verzorgingstehuizen waar het kan worden getest/gebruikt.

Neem contact op  als u wil bijdragen. E-mail: info@beeldbuddy.com